logo-eschbach consulting-black

Referenties

Remko van der Ploeg
Secondent.nl
Read More
Groeipijn! Dat is de situatie waarin ik zat. Veel aanwas van nieuwe klanten maar eigenlijk geen tijd om ze écht de aandacht te geven die ik ze wil geven. Wat doe je dan? Meer uren werken of geen nieuwe klanten aannemen? Eigenlijk beide geen oplossing, althans niet op lange termijn. Kan dat niet anders?

Lotte kwam op mijn pad. In eerste instantie dacht ik het allemaal zelf wel op te lossen. Maar was ik daar al niet 2 jaar mee bezig? Toch maar in gesprek. We hadden een fijne klik, wat ik heel belangrijk vind, en binnen een halfuur werd duidelijk dat deze vrouw misschien wel eens hét medicijn had tegen mijn groeipijn.

Ik was overtuigd. We gingen van start met Lotte haar Effectief en Efficiënt 1-op-1 begeleidingstraject. Mijn bedrijfsprocessen werden vakkundig in kaart gebracht en hier rolde 3 lijsten uit:

1: Automatiseren - zonder dat mijn klant hier hinder van heeft, voor mij heel belangrijk;
2: Uitbesteden - dingen die 'mensenwerk' zijn maar niet perse door mijzelf uitgevoerd moeten worden;
3: Zelf blijven doen - hier is echt mijn kennis en expertise voor nodig én, belangrijker nog, dit zijn de dingen die ik leuk vind om te doen.

Lotte liet mij zelf beslissen wat ik wel en niet wilde doorvoeren. Verder gaf ze tips en advies hoe dat in z'n werk gaat of bij wie ik kan aankloppen om het uit te voeren.

Het eindresultaat: ruim 30% tijdsbesparing! Dat scheelt mij 2 werkdagen per klant, zonder enig kwaliteitsverlies. Dit betekent concreet dat ik nu ruimte heb voor 8 extra klanten per jaar die ik help met mijn eigen 1-op-1 begeleidingstraject. De deur naar nieuwe klanten staat dus weer wagenwijd open.

Je hoort het wel vaker: 'je moet slimmer werken, niet harder'. Ik ben het er helemaal mee eens. Lotte heeft mij daar fantastisch mee geholpen.
Hedwig den Hartog
Lifestyle & Fine Art Photography
Read More
Wat een verademing om eindelijk iemand ‘naast’ mij te hebben in mijn bedrijf. Na jaren alles alleen gedaan te hebben, was ik er aan toe om verder te groeien.

Lotte is een hands-on business cheerleader en coach die mij helpt met het professionaliseren en structuur aanbrengen in mijn bedrijf. Ze helpt me met het uitwerken en daadwerkelijk uitvoeren van nieuwe ideeën, zoals de creative day die ik voor fotografen heb georganiseerd en die in 1x uitverkocht was.

Lotte is precies wat ik nodig had om mijn bedrijf naar de next level te tillen. Ze is iemand met ontzettend veel kennis en goede (creatieve) ideeën. Verder is ze niet bang om mij op bepaalde vlakken uit mijn comfort zone te pushen, zodat ik veel meer uit mezelf en mijn bedrijf haal.

Ik heb nu inzicht in en grip op mijn cijfers en duidelijke doelen waar ik stap voor stap naartoe werk. Ik zou Lotte zeker aanbevelen aan iedereen die hulp zoekt bij het structuren en laten groeien van een bedrijf. Ik kijk nu al enorm uit naar ons vervolgtraject samen!
Bjorn van der Schaaf
Ticketkantoor.nl
Read More
Tijdens het traject met Lotte hebben we de grote hoeveelheid klantvragen (zo’n 100-120 per week) geanalyseerd.

Onderbouwd met meetgegevens hebben we actiepunten geformuleerd en ik ben hier tussen de sessies mee aan de slag gegaan.

Na implementatie van deze acties is gebleken dat het aantal supportvragen in meerdere categorieën significant is afgenomen. Een mooi resultaat!

Ik kan de samenwerking met Lotte van harte aanbevelen, op basis van de behaalde resultaten maar ook vanwege de fijne sfeer tijdens de gesprekken. Ze komt snel tot de kern van de zaak en denkt echt met je mee!
Janneke de Vries - Berger
Sage and Willow
Read More
Ik vond je traject zeer waardevol en ik heb er enorm van genoten! Je bent steengoed in je vak en hebt kennis van zaken. De warme en persoonlijke kant daarbij is een fijne combi.

Ik voelde me echt gezien en geholpen. De meetings en opdrachten waren eye-openers en hebben me veel nieuwe kennis en inzichten gegeven waarmee ik mijn bedrijf verder kan brengen. Dankjewel!
Anneloes ten Brinke
Sloef | Stationary & Ontwerp
Read More
Tijdens het traject met Lotte hebben we gekeken hoe ik mijn tijd beter kan besteden in mijn bedrijf. Lotte is niet bang om de pijnpunten aan te wijzen om zo je bedrijf gezond en winstgevend te maken.

Tijdens het traject heb ik geleerd hoe ik kan zien in wat voor producten mijn ideale klant interesse heeft. En ook hoe ik als kleine ondernemer zichtbaar word tussen alle andere (grote en kleine) spelers.

Ik heb nu duidelijk overzicht en haalbare doelen, zelfs voor een chaoot als ik!
Carolien Poels
Dyslexie Academy
Read More
Ik ben met Lotte bezig geweest met het onboarding proces van nieuwe studenten. We hebben de handmatige handelingen in kaart gebracht en hiervoor automatiseringen ingesteld. Lotte denkt actief mee en komt met creative oplossingen.

Voorheen moest ik 10 handelingen doen als een nieuwe leerling zich had aangemeld, nu gaat dit proces automatisch. Zo fijn!
LinkedIn bericht Karen Veldhuis
review-lean-ondernemen-academy-leontine-streefkerk-eschbach-consulting.com
Ellis-review-lotte-eschbach-consulting
sanne-pelt-gratis-coaching-call-eschbach-consulting
testimonial-franciska-gratis-coach-call
review-minder-werken-meer-omzet-eschbach-consulting.com
referentie-1-lotte-eschbach
referentie-5-lotte-eschbach
review-lean-ondernemen-academy-hh
Miranda
3dmoments.nl
Read More
Sinds ik het Trello CEO Dashboard ben gaan gebruiken is mijn bedrijfsvoering echt verbeterd. Ik gebruikte Trello al voor mijn productieproces, maar ik miste nog een overzichtelijke manier om mijn bedrijfsdoelen bij te houden.

Gelukkig ontving ik het Trello CEO Dashboard, een vooraf ingesteld bord dat ik naar eigen wens kon aanpassen. Nu heb ik eindelijk een duidelijk overzicht van mijn doelen, dromen en to-do's, zonder dat ik me nog druk hoef te maken over kleine briefjes en losse notities.

Ik ben van plan om dit dagelijks te gebruiken om structuur en overzicht te behouden, zodat ik precies weet wat er van mij wordt verwacht.
Titia Olieman
kleuroptafel.nl
Read More
Omdat ik zelf nogal ongestructureerd en hap-snap ben in mijn werk, ben ik altijd erg geïnteresseerd in hoe het beter kan.

Zelfs de korte gratis call die ik met Lotte heb gehad, heeft me al veel inzicht en handvaten gegeven om mijn werk beter te structureren zodat ik beter prioriteiten kan stellen. Daar ga ik nu mee aan de slag!

Ik vond het een hele prettige, waardevolle telefonische afspraak. No-nonsense, non-judgemental, praktisch en to the point. Ik wou dat ik zo was😉.
lead magnet toolkit

Lees meer over mijn achtergrond, opleidingen, werkervaring en aanbevelingen op LinkedIn.

Wil jij samen aan de slag om je bedrijf effectiever en efficiënter in te richten, zodat je tijd bespaart en ruimte creërt in je agenda en je hoofd?

Boek een (vrijblijvende) kennismakingsessie! Tijdens een online videogesprek maken we kennis en bespreken we jouw uitdagingen op het gebied van effectief en efficiënt ondernemen. 

We kijken of er een fijne klik is tussen ons en bespreken of je samen aan de slag wil gaan om je bedrijf efficiënter in te richten, zodat je weer de rust en de ruimte voelt om datgene te doen waarom je bent begonnen met ondernemen: het blij maken van jouw klanten!

kennismakingsgesprek-lotte-eschbach-consulting
pijltjes-eschbachconsulting.com_.png