logo-eschbach consulting-black
over-lotte-eschbach-consulting
lotte-eschbachconsulting.com

Moeder van twee kids (3 & 5), dol op reizen, luisteren naar podcasts en wandelen in de natuur.

Na 10 jaar in de corporate world ben ik het kantoorgebouw uitgewandeld om mijn dromen waar te maken.

Ik wilde meer tijd met mijn kids, de baas zijn over mijn eigen agenda en de vrijheid hebben om vanaf overal ter wereld te kunnen werken.

Inmiddels help ik jou als creatieve ondernemer of kennisondernemer met het effectiever en efficiënter inrichten van jouw bedrijf.

Zodat je business kan groeien, zonder dat je 24/7 aan het werk bent en je genoeg tijd in je agenda en ruimte in je hoofd overhoudt voor je privéleven. 

Over Lotte

Het is mijn missie om jou te helpen je online business te versimpelen en te laten groeien door te focussen op de dingen die er echt toe doen.

Ik werkte jarenlang als Lean Consultant bij een Nederlandse bank. Daar leerde ik om kritisch te kijken naar bedrijfsprocessen en hielp ik mensen om slimmer te werken in plaats van harder.

Bij diezelfde bank werkte ik daarna nog een aantal jaren als teammanager en coachte ik mijn teamleden om het beste uit zichzelf te halen.

Toen in 2018 onze zoon werd geboren, worstelde ik na mijn zwangerschapsverlof met het vinden van een goede balans.

Het combineren van het moederschap met mijn leuke – maar veeleisende – fulltimebaan bij de bank bleek een behoorlijke uitdaging.

In 2020 kregen we een dochtertje, wat dit gevoel alleen maar versterkte.

Ik wilde meer tijd met mijn kids doorbrengen en mezelf niet langer opsplitsen.

Ik wilde niet langer geleefd worden door een bomvolle agenda met back-to-back afspraken.

Ik wilde zelf mijn werktijden bepalen en een rondje over de hei wandelen als ik daar zin in had.

Hoewel ik het ontzettend spannend vond om mijn goedbetaalde, vaste baan op te zeggen, waagde ik in 2021 de sprong in het diepe en begon ik voor mezelf.

Met resultaat, want sindsdien heb ik 3 succesvolle online bedrijven opgebouwd:

  • Ik bouwde een website voor babyspullen (bestevoorkids.nl) en verkocht deze site met slechts 15 blogartikelen binnen een jaar voor €6.000.
  • Ik startte een foodblog ( gezondweekmenu.nl) met webshop en tikte binnen anderhalf jaar de 100.000 bezoekers per maand aan.
  • Ik professionaliseerde mijn reisblog (phenomenalgloebe.com), en verkocht deze uiteindelijk voor een heel mooi bedrag.

Inmiddels heb ik business #4 opgericht: Eschbach Consulting.

Het bedrijf waarmee ik al mijn opgedane kennis en ervaring (zowel corporate als online) inzet om ondernemers te helpen die tegen hun grens aanlopen qua groei en qua tijd.

Gemiddeld werk ik zo’n 15-20 uur per week, volgens mijn ideale dagindeling. Ik start met een ochtendwandeling door het bos, werk vanuit huis en ga tussen de middag gezellig lunchen met mijn kids.

Ik zou het ontzettend tof vinden om jou te helpen om jouw bedrijf op zo’n manier in te richten, dat het past in jouw droomleven.

pijltjes-eschbachconsulting.com_.png

Zodat jij ook je dag kunt indelen zoals je wilt en niet alleen maar to-do-lijstjes aan het afwerken bent zonder dat je vooruit komt.

Zodat je strategische doelen leert stellen en deze om te zetten in een stap-voor-stap actieplan, waardoor je daadwerkelijk jouw doelen behaalt.

Zodat je jouw cijfers leert begrijpen en precies weet wat je moet doen om jouw bedrijf te laten groeien, zonder altijd aan het werk te zijn.

Referenties

Carolien Poels
Dyslexie Academy
Read More
Ik ben met Lotte bezig geweest met het onboarding proces van nieuwe studenten. We hebben de handmatige handelingen in kaart gebracht en hiervoor automatiseringen ingesteld. Lotte denkt actief mee en komt met creative oplossingen.

Voorheen moest ik 10 handelingen doen als een nieuwe leerling zich had aangemeld, nu gaat dit proces automatisch. Zo fijn!
testimonial-franciska-gratis-coach-call
lead-magnet-toolkit-review
Titia Oliemankleuroptafel.nl
Read More
Omdat ik zelf nogal ongestructureerd en hap-snap ben in mijn werk, ben ik altijd erg geïnteresseerd in hoe het beter kan.

Zelfs de korte gratis call die ik met Lotte heb gehad, heeft me al veel inzicht en handvaten gegeven om mijn werk beter te structureren zodat ik beter prioriteiten kan stellen. Daar ga ik nu mee aan de slag!

Ik vond het een hele prettige, waardevolle telefonische afspraak. No-nonsense, non-judgemental, praktisch en to the point. Ik wou dat ik zo was😉.
Anneloes ten BrinkeSloef | Stationary & Ontwerp
Read More
Tijdens het traject met Lotte hebben we gekeken hoe ik mijn tijd beter kan besteden in mijn bedrijf. Lotte is niet bang om de pijnpunten aan te wijzen om zo je bedrijf gezond en winstgevend te maken.

Tijdens het traject heb ik geleerd hoe ik kan zien in wat voor producten mijn ideale klant interesse heeft. En ook hoe ik als kleine ondernemer zichtbaar word tussen alle andere (grote en kleine) spelers. Ik heb nu duidelijk overzicht en haalbare doelen, zelfs voor een chaoot als ik!

Podcast interviews

Vind je het leuk wat meer over mij te weten te komen? Luister deze podcast interviews! Of plan een kennismakingsgesprek in, dan kletsen we verder😊.